Du er her:

articleimage

Statsråden besøkte Hunstad ungdomsskole

Her om dagen fikk vi på nytt besøk av fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen på Newtonrommet vårt. Newtonrommene er som kjent en del av satsingen på realfagene og her får også elevene en mulighet til å lære seg om livet i havet. Statsråden hadde med seg satsningsmidler i sekken og fikk også prøvd seg på dissekering av lakseyngel på Hunstad ungdomsskole, Newtonrommet.

Nå skal Newton kyst- og havrom ut til hele landet. Rommene er trukket frem i stortingsmeldinga ”Verdens fremste sjømatnasjon” som eksempel på hvordan praktiske øvinger kan øke interessene og kunnskapen om realfagene blant unge.  Det bevilges nå 400 000 kr til flere Newton rom og Hunstad har vært inspirasjon for departementet.

Økt kunnskap om nye marine muligheter og markedet er ett av tre forskningsområder innen marin forskning som skal styrkes de neste årene.

I følge statsråden er det slik at skal vi lykkes som verdens fremste sjømatnasjon er det ikke nok å være fremst på fiskeriforvaltning og råvareeksport. Vi må ta i bruk alle mulighetene havet og vår marine kompetanse gir, og vi må øke bearbeide mer i Norge.   

Under besøket i Newton-rommet lot ministeren seg imponere av ivrige og engasjerte elever. Dette er noe hun gjerne vil se mer av, og kunne i løpet av besøket fortelle at regjeringen ønsker å bidra med midler til utvikling av to nye Newton-moduler med marint fokus.

Modulene skal utvikles i samarbeid med FIRST Scandinavia, det øvrige Newton-nettverket og den marine bransjen.

Les mer om Newtonrommet på Hunstad på :    http://newton.no/rom/newton-bodo-1.aspx

    

  • thumbnail
  • thumbnail
  • thumbnail
  • thumbnail